Jon Gangdal

LITT OM FORFATTEREN

Jon Gangdal, portrettfoto av forfatterJon Gangdal (f. 1954) er en av Norges mest erfarne sakprosaforfattere. Han har skrevet over 30 fagbøker, håndbøker og dokumentarbøker, og er to ganger nominert til Brageprisen for Jeg tenker nok du skjønner det sjøl – historien om Christoffer (2010) og Trond Bolle – Alles helt, min mann (2011). Begge ble bestselgere. Det gjorde også boken om Kjetil André Aamodt (2006), Vågå-saken (2013) og Geir Lippestads bøker om 22. julisaken (2014) og datterens død (2016) der Jon var helt eller delvis ghostwriter – en rolle han trives like godt med som å skrive egne bøker.

Som tidligere journalist i fagtidsskrifter, lokalaviser, Dagbladet og TV2 – og senere informasjonssjef i Oslo-politiet og kommunikasjonsrådgiver for en rekke små og store offentlige og private virksomheter, har Jon fått et solid erfaringsgrunnlag for å se de store linjene og samfunnsmønstrene – selv gjennom «små» historier, som i hans seneste bøker Angelica – en varslet tragedie (2016) og Bare en bod – en byggherres bekjennelse (2017).

Etter å ha jobbet som snekker og selger av kontormaskiner, besteget Mount Everest og fire av de andre fjorten fjellene i verden over 8000 meter, har Jon også erfart noen av livets mer ekstreme sider der det som gjelder er «kunsten å trives når du egentlig har det fælt» .

Få norske sakprosaforfattere kan gå så dypt inn i barns og voksne menneskers lidelser – både gjennom bøker og foredrag, og likevel beskrive dem på en måte som gjør dem allmenngyldige, som noe vi alle må forholde oss til – enten vi vil eller ikke.

Jon er vokst opp i Skien og Sandefjord og bor på Kolsås i Bærum. Han er gift og har to voksne barn.
 
 

Se forfatterens egen nettside

JON GANGDALS BØKER UTGITT AV PREGO MOBILE

 • bokomslag angelica pocket

  Angelica – Pocket

  kr 149
  Kjøp
 • Jon Gangdal - forside Noen kommer til å bli drept

  Noen kommer til å bli drept

  kr 349
  Kjøp
 • Omslag på Bare en bod

  Bare En Bod

  kr 299
  Kjøp
 • Bokcover Angelica - en varslet tragedie - jon gangdal

  Angelica

  kr 299
  Kjøp

OMTALER AV BØKENE / FORFATTEREN I MEDIA

ANGELICA: Journalisten.no

VEIEN FRAM: Rop.no