Elizabeth S. Lingjærde

Elizabeth S. Lingjærde (f. 1960) fra Sørkedalen i Oslo er utdannet siviløkonom, og halvstudert litteraturviter. Hun har en spesielt rikholdig CV, som inkluderer alt fra bistandsarbeid i Afrika til finanskorrespondent, møbelimportør og salgssjef. Siden 1994 har hun jobbet i media. Fra produksjonsleder i TV2 til researcher for talkshows, reporter og journalist. I dag er hun frilansjournalist, forfatter, skribent, matblogger og reiseleder. Sistnevnte på elvecruise med fransk mat- og vinkultur som ekspertise. Hun studerer for tiden også fitness, helse og kosthold på Norges Idrettshøgskole.

Som ihuga naturelsker, mosjonist og globetrotter, som ivrer for sunn matkultur, har hun utgitt flere bøker innen helse, miljø, økonomi og ernæring. I 2006 utga hun SUPERMAT på Kagge Forlag, og var dermed den første som tok i bruk begrepet innen ernæringsfysiologi i Norge. Det medførte to andre utgivelser om kosthold i 2014 og 2015; 5:2 Dietten og 5:2 Dietten – De aller beste oppskriftene. Hun har bodd over ni år i blant annet Hellas, USA og Dubai. i 2009 utga hun den skjønnlitterære fabelen THE TALE OF TELLUS – An environmental tale for environmental awareness, da hun bodde i De Forente Arabiske Emirater. Hun har også vært medforfatter av jubileumsboken til Nasdaq og Nordpool i 2013: Power to the people – The first 20 years of Nordic power-market integration. Hun har i flere år også vært skribent for juryene til Norsk Designråd. For Prego Mobile har hun skrevet boken RIK – Personlig økonomi for et godt liv.

«Jeg brenner for å inspirere til en sunnere og bedre livsstil for oss selv, planeten og samfunnet». Gjennom matbloggen GULLIMUNN.com, og som deltager i årets sesong av Mitt Kjøkken Ruler på TVN, formidler hun sin kjærlighet til spesielt middelhavslandenes matkultur. For å hente inspirasjon reiser hun ofte, og helst til alpene og middelhavslandene. Dette formidler hun med elleville poster i Reisebloggen BorteBest.no.

SE FORFATTERENS EGEN BLOGG

Elizabeth S. Lingjærde sine bøker utgitt av Prego Mobile